Cropped landscape
Külföld
Az áramkimaradás miatt munkaszüneti nap lett a csütörtök
2019-03-2806:30
A harmadik napja tartó, az ország jelentős területén kialakult súlyos áramkimaradás miatt a hatóságok Venezuelában munkaszüneti nappá nyilvánították március 28-át, csütörtököt.
A döntést Jorge Rodríguez tájékoztatási miniszter ismertette szerdán. A politikus hétfőn is arról számolt be, hogy az ország több területén áramszünet volt, amit a Venezuela legnagyobb vízi erőműve elleni szabotázsakció okozott. 
    
Az ország déli részén lévő gát energiatermelésében akkor is súlyos problémák jelentkeztek, amit azonban azóta sem sikerült teljesen megszüntetni. Mint a hatóságok közölték, azon munkálkodnak, hogy a létesítmény ismét csatlakozzon a nemzeti hálózathoz és eljuttassa az áramot az ország minden részébe.
    
A tájékoztatás szerint Nicolás Maduro államfő áll azoknak az erőfeszítéseknek az élén, hogy a nemzeti áramszolgáltató, a hadsereg és a kormány együtt helyreállítsák az áramszolgáltatást. Keddre már az ország elektromos hálózatának 85 százalékát sikerült helyrehozni. A létesítményekben és a berendezésekben keletkezett károk miatt azonban hálózat meggyengült - derült ki a hivatalos közleményből.
    
Az önmagát Venezuela ideiglenes elnökének kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezető szerint az ország 17 államában voltak gondok a villamos energiaellátásban. 
    
Venezuela eddigi legsúlyosabb áramkimaradása március 7-én volt, amikor szinte az egész ország sötétségbe borult, és ez öt napig tartott. Ebben az időben részlegesen bezártak az iskolák és az állami intézmények.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ