Cropped landscape
Sport
Bravúros győzelemmel zárult a válogatott hét - Interjúkkal
2019-03-2518:52
A múlt héten elrajtoltak a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezői. A magyar csapat a szlovákok elleni vereség után hazai pályán legyőzte a vb-ezüstérmes Horvátországot. A Hosszabbításban felelevenítettük a sikerhez vezető utat.
Telt ház és fantasztikus hangulat várta a csapatokat vasárnap. Sajnos a mérkőzés magyar szempontból szerencsétlen góllal kezdődött. A sötét mezben játszó világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott már a 13. percben megszerezte a vezetést. Modric visszafelé gurított labdájába Kramaric kapott bele, és a lecsorgó játékszer Rebichez került, aki nem hibázott.
Bő 20 perccel később aztán jött a válasz is, a századik alkalommal válogatott Dzsudzsák jobbról remek passzal ugratta ki Szalait, aki lefutotta Vidát és jobbal éles szögből talált a hálóba.
A folytatásban is kiegyenlített volt a játék képe, majd a 76. percben jött a csattanó. Dzsudzsák szögletét Pátkai először nem tudta elfejelni, viszont a lehulló labdát jobb külsővel tuszkolta a kapuba. 
Alig öt perccel később majdnem jött a harmadik magyar találat is. Kalmár használhatta volna ki a védők ügyetlenkedését, ám a nagy kavarodásban nem sikerült növelni az előnyt.

A hajrában nagy volt a horvát nyomás, de remekül védekezett a magyar csapat és 2-1-re megnyerte az összecsapást.
A magyar csapat legközelebb június 8-án Azerbajdzsánban lép pályára Eb-selejtezőn.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ