Cropped landscape
Sport
Bottas-győzelem az idénynyitón
2019-03-1710:33
Valtteri Bottas nyerte meg az idénynyitó Forma–1-es Ausztrál Nagydíjat, ráadásul a most bevezetett új szabálynak köszönhetően plusz pontot is kapott a leggyorsabb körért. A finn versenyző mögött csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton zárt, míg a 3. a Red Bull-lal versenyző Max Verstappen lett.
A pole-ból induló Hamilton nem kapta el tökéletesen a rajtot, csapattársa Bottas el tudott menni mellette és az élre állt. Vettel maradt a harmadik, miközben a hazai közönség előtt versenyző Riccardo első szárnya leszakadt, így az ausztrál elsőként jött a boxutcába. A futam első kiesője a mcLarenes Sainz volt, akinek autója elfüstölt. Az élmezőnyből Hamilton és Vettel jött először kereket cserélni a 15. körben, mint utólag kiderült, túl korán, ugyanis az élen álló Bottas 8 körrel később jött friss abroncsokért. A 31. körben Verstappen előzte meg Vettelt és felzárkózott a 3. helyre a két Mercedes mögé. 
 
Érdemi változás már nem történt a kockás zászlóig, Bottas könnyedén nyert csapattársa, Hamilton előtt, míg a dobogó legalsó fokára a Red Bullos Verstappen állhatott fel. Az új szabálynak köszönhetően az utolsó 3 körben Bottas és Verstappen csatázott a leggyorsabb körért járó +1 pontért, mely végül a finné lett, aki ezzel tökéletes hétvégét zárt és 26 ponttal kezdte az új idényt. 
 
Folytatás két hét múlva Bahreinben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ