Cover
Belföld
Szijjártó: Erőt kell merítenünk 1848 hőseinek a tetteiből
2019-03-1511:47
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei példát mutattak hazaszeretetből. Tetteikből erőt is kell meríteni, mivel "biztonságunkat, keresztény kultúránkat, nemzeti identitásunkat veszély fenyegeti" - hangsúlyozta a határon túli magyarságnak küldött videoüzenetében a külgazdasági és külügyminiszter.  
A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak az MTI-hez eljuttatott pénteki tájékoztatása szerint a miniszter videoüzenetet küldött a határon túli magyarságnak, a felvételt  minden nagykövetségen és főkonzulátuson levetítik az ünnepi megemlékezéseken. 
    
A külügyminiszter üzenetében arról beszélt, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve látható, ők tudták, miként kell dönteniük és cselekedniük. 
    
"A szívükben a hazájuk volt az első helyen: le akarták rázni magukról a birodalmi elnyomást, harcoltak az ország szabadságáért, függetlenségéért, és ha kellett, az életüket is feláldozták. Az ő hőstetteik átalakították a történelmet, jelentős hatással voltak arra, hogy mi mit gondolunk magunkról, és hogy mások mit gondolnak rólunk" - mondta Szijjártó Péter. 
A történelem azt is megtanítja nekünk, hogy bár mindig voltak barátaink - akiknek a segítségéért természetesen hálásak voltunk és vagyunk -, alapvetően mindig csak magunkra számíthattunk - tette hozzá. 
    
Kijelentette: 

ha mi nem harcolunk az országért, ha mi magunk nem védjük meg a magyar nemzeti érdekeket, akkor azt más sem fogja megtenni helyettünk.
Szijjártó Péter szerint a nemzeti színű kokárdával a szívünk felett büszkén emlékezünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire, akik példát mutattak hazaszeretetből. 
    
Ugyanakkor erőt is kell tudnunk meríteni az ő tetteikből, ugyanis nekünk is meg kell vívnunk a magunk harcát, hiszen biztonságunkat, keresztény kultúránkat nemzeti identitásunkat veszély fenyegeti

 - mondta, kiemelve, hogy a '48-as hősök nem méricskéltek, nem számolgattak, nem ijedtek meg a túlerőtől sem, csak a haza védelmét, kizárólag a nemzeti érdeket tartották szem előtt. 
    
Nekünk is így kell tennünk a mai napon - mondta. 
   
 Szijjártó Péter hangsúlyozta: "Mi az erős nemzetek Európájában hiszünk, elutasítjuk a birodalmi felfogást, a nemzeti identitás visszaszorítására tett kísérleteket." 
    
Európát a biztonságra, a keresztény kultúrára és az erős országok szövetségére kell építeni
 - mondta a miniszter videoüzenetében.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ