Cropped landscape
Sport
Kijelölték a Tour de Hongrie útvonalát
2019-03-1214:43
Idén júniusban rendezik a jubileumi, 40. Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt. A prológgal együtt összesen 6 szakaszt kell teljesíteni a versenyzőknek. A viadal június 11-én, siófoki rajttal indul és június 16-án, székesfehérvári befutóval zárul. A kerékpárosoknak 890 kilométert kell teljesíteniük a hat nap alatt. 
Bár az első magyar körversenyt még 1925-ben rendezték, a hosszabb-rövidebb szünetek miatt az idei lesz a 40. Tour de Hongrie. A verseny több mint 100 településen halad át, hogy a siófoki rajt után majd Székesfehérváron érjen célba a mezőny.
Ez által bemutatkozni, magyar településeinket megmutatni nagyon-nagyon fantasztikus, hiszen látva azt, hogy a körversenyek a világban is milyen népszerűek, nekünk is van egy, a Tour de Hongrie és erre nagyon büszkének kell lenni
- nyilatkozta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, az Echo TV-nek.
 
Idén két magyar csapat, a Pannon Cycling Team és a magyar válogatott, valamint a lengyel CCC színeiben Valter Attila indul, így összesen 15 versenyzőnkért szoríthatunk.
Ez a verseny ebben az évben elsősorban a hegyekről fog szólni és Észak-Magyarországon van a hangsúly, a verseny ott zajlik hangsúlyosan. A tavalyi versenyhelyszínek után azt láttuk, Székesfehérvár egy olyan szép város és olyan szeretettel fogadott, hogy méltó helyszíne lesz a verseny befejező szakaszának
- árulta el Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.
 
Az idei versenyre már betelt a nevezési lista. A mezőny 140 fős lesz és négy prokontinentális csapat is elindul. A Tour de Hongrie-t június 11-e és 16-a között rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ