Cropped landscape
Belföld
Lelepleződött Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága
2019-03-1011:01
Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága lepleződött le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Bizottság Jogi Szolgálata által készített dokumentumban, amelyet az ENSZ decemberben elfogadott migrációs jogi csomagjának következményeiről készítettek.
A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, Dunakeszin tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: az M1 közszolgálati televíziós csatorna birtokába jutott dokumentum azt mutatja, titokban azon dolgoznak, hogy kötelezővé tegyék az ENSZ csomagot mindegyik uniós tagállamra nézve, bár azt 9 uniós tagállam nem szavazta meg. Hozzátette: az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vita során az összes bevándorláspárti politikus azt állította, hogy a csomag nem lesz kötelező érvényű a tagállamokra. 
Az M1 csatorna híradója szerint az 53 pontból álló tanulmány leírja, hogy az ENSZ decemberben elfogadott migrációs csomagja pontosan miért és milyen nemzetközi szerződésekre hivatkozva lehet kötelező a tagállamokra. A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: a magyar kormány felszólítja az Európai Bizottságot, hogy fejezze be a titkos tervek készítését az ENSZ migrációs csomagjának kötelezővé tételére. Hozzon nyilvánosságra minden olyan dokumentumot, amelyet e terv keretében készítettek. 

A bevándorláspárti politikusoknak egy szavát sem lehet elhinni - tette hozzá. A magyar kormány még vasárnap kezdeményezi, hogy a Külügyek Tanácsának március 18-i ülésén rendkívüli napirendi pont keretében az Európai Bizottság számoljon be az összes ilyen titkos terv készítéséről.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ