Cropped landscape
Sport
Andrásfi Tibor harmadik lett a budapesti párbajtőr GP-n (interjúval)
2019-03-1020:08
párbajtőr
Andrásfi Tibor hatalmas meglepetésre bejutott a budapesti párbajtőr Grand Prix négyes döntőjébe. A 18 éves magyar vívó végül legjobb magyarként a harmadik helyen végzett. 
A mindössze 16 éves Muhari Eszter jutott a legtovább a nőknél a budapesti párbajtőr Grand Prix-n, miután világranglista-második hongkongi ellenfelét is legyőzte, és a 16 között fejezte be a versenyt. Bányai Zsombor a venezuelai olimpiai bajnok Limardo Gascont verte meg. Rédli András az észtek világbajnokát, Novoszjolovot is legyőzte, csak a hosszabbításban kapott ki a japán Minobétól a negyedöntőben.
 
A nap hőse viszont Andrásfi Tibor volt, aki négy remek győzelemmel egészen a négyes döntőig verekedte magát, megvert kínait, majd franciát, a nyolcaddöntőben Siklósi Gergelyt, majd az orosz Szuhov sem tudta megállítani - csak a Rédlit legyőző japán Minobe bizonyult nála jobbnak 15:9-re, így Andrásfi a bravúros harmadik helyen zárt.
Az elődöntő előtt nem jött jól ez a kétórás szünet, kicsit kizökkentem abból a jó, felspannolt állapotból, amiben benne voltam. Lehet, hogy akkor kicsit másképp nézett volna ki az asszó, de jó napja volt a japán srácnak is
- mondta Andrásfi Tibor.
 
Ugyanezen a napon a kardvívók padovai világkupa-versenyén a magyar férficsapat az ötödik helyen végzett.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ