Cropped landscape
Sport
Idegenbeli győzelemmel zárt a Győr
2019-03-0920:49
Veretlenül zárta a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjét. A magyar együttes a Vipers Kristiansand vendégeként győzött 33-26-ra. Az már korábban eldőlt, hogy a kisalföldiek csoportelsőként jutnak a negyeddöntőbe. 
Bár egyik csapat számára sem volt tétje a találkozónak, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a csoport élén zárnak az együttesek, a Győr magához ragadta a kezdeményezést. Ráadásul az első öt vendég gólt öt különböző játékos szerezte. A 15. percben Waade átlövésgóljával 9-8-nál először vezetett a Kristiansand. Nem sokáig, mert Danyi Gábor együttese megfordította az állást, sőt már kettő is volt a magyar előny, a félidőre mégis 17-17-es döntetlennel vonulhattak a csapatok.
 
A gólgazdag játékrész után a második felvonásra összeállt a győriek védekezése, ráadásul támadásban is remekeltek Görbiczék. A 43. percben 27-20-nál már hét volt közte. A hajrára sem csökkent a győriek lendülete. Végül 33-26-ra nyert a magyar csapat, így 18 pontjával toronymagasan nyerte meg középdöntős csoportját.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ