Cropped landscape
Belföld
A Jobbik helyesírásilag is megérkezett Bangónéék koalíciójába
2019-03-0907:43
Most már lassan minden napra jut egy olyan ellenzéki performansz, fölszólamlás, írásbeli megnyilvánulás vagy tüntetés, amely komolyan igénybe veszi a magyarok rekeszizmait. Ezúttal a jobbikos Pintér Tamásnak sikerült nekifutásból lefejelnie A magyar helyesírás szabályai című alapmű egyik keménykötésű, rézzel szegecselt példányát. Legalább akkorát koppant, szegény, mint Kunhalmi az ajtófélfán… - hívta fel rá a figyelmet a PestiSrácok.
Az egyszerű magyar honpolgár tényleg nem érti, hogy a mélyen tisztelt Magyar Tudományos Akadémia miért a kutatóhálózata pénzügyeivel bajmolódik, miközben sokkal fontosabb megoldandó problémákkal kellene szembenéznie! Most már igazán el kéne gondolkodniuk a tisztelt nyelvész professzoroknak az „ly” végső és visszavonhatatlan betiltásán és a hűlt helyének a besózásán. Ugyanis már nem bírjuk rekeszizmokkal, ahogyan az ellenzék hónapok óta élet-halálharcot vív a „j” és az „ly” közötti lövészárkokban.

Most éppen Pintér Tamás, a Jobbik (Lyobbik?) országgyűlési képviselője nyújtott be írásbeli kérdést Kásler Miklós emberierőforrás-miniszterhez. Írásművébe azonban rendkívül sajnálatos hibák csusszantak: a „sújtó” helyett például a nem létező „súlytó” szót használta…
Az már csupán hab a tortán, hogy a „döbbenetes” helyett „döbbentés”, a „katasztrófasorozat” helyett „katasztrófa sorozat” került a papírra. Mint ahogy két másik összetett szót is helytelenül különírt. Ám ezek pitiáner, szóra sem érdemes bakik a komoly hibának számító „súlytóhoz” képest. Manapság már rendkívül intelligens helyesírásellenőrző programok segítik a kétkezi politikusokat abban, hogy ne suk-sükölő, béna fogalmazványokkal zaklassák az ország vezetőit, komolytalanná téve egész mondókájukat.
Úgy tűnik, Pintér Tamás vagy kikapcsolta a helyesírásellenőrző programot, vagy felülbírálta azt.
További ellenzéki helyesírási bénázások ITT, ITT, ITT.

PestiSrácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ