Cropped landscape
Sport
24 órás úszás olimpiai bajnokokkal
2019-03-0916:53
Ötödik alkalommal rendezik meg a hétvégén Kecskeméten az Univer24 - Az úszás ünnepe elnevezésű eseményt. A fiatalok olimpiai bajnokokkal is találkozhattak: Risztov Évával a parton, Hosszú Katinkával pedig a vízben is. 
Tavaly több mint 2500-an vettek részt a 24 órás úszóeseményen és idén is rengetegen ugrottak a medencébe már a rajtnál is Hosszú Katinkával.
Ez Magyarország egyik legnagyobb kihívási versenye abból kifolyólag, hogy ilyen versenyszám nincsen, valamint 24 órán keresztül még futóverseny sincsen. Tehát azt gondolom, hogy ez most egy egyedülálló szervezés és rendezvény
- nyilatkozta Risztov Éva, az Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke.
 
Hosszú Katinka számára kedves helyszín Kecskemét, hiszen a városban úszta 6 évesen élete első korosztályos országos csúcsát. Az olimpiai bajnok bizakodva várja az idei év főversenyét.
A rövid pályás világbajnokságon azért sikerült már olyan időket úsznom, amire büszke vagyok. Az idei évben is már van pár olyan idő, ami azt mutatja, hogy valóban jó az, amit csinálunk és haladunk előre. Nagyon élvezem a munkát, a felkészülést, úgyhogy remélem, hogy ezt hamarosan látjuk majd az eredményekben is
- árulta el a háromszoros olimpiai bajnok úszó.
 
Az már biztos, hogy a nyári úszó-világbajnokságon 200 és 400 méter vegyesen indul majd Hosszú Katinka, a további programjáról viszont még nem döntöttek edzőjével Petrov Árpáddal.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ