Cropped landscape
Sport
Elkezdődött a budapesti Párbajtőr Grand Grix
2019-03-0821:05
párbajtőr
A BOK-csarnokban elkezdődött és vasárnapig tart a budapesti Párbajtőr Grand Prix. A férfiak selejtezőjéből rekord számú, 10 magyar vívó jutott el a 64-es főtábláig, ahonnan vasárnap folytatódik a verseny.  
– mondta Koch Máté.
 
A Grand Prix szombaton a hölgyek selejtezőjével folytatódik, majd vasárnap a két nem 64-es főtáblájával zárul. A BOK-csarnokban rendezett versenyre a belépés ingyenes a nézők számára.
Soha nem látott mennyiségű párbajtőröző indult a budapesti Grand Prix férfi versenyében, de hiába a nagy tömeg, a magyar vívók már az első nap végén megdöntöttek egy rekordot. A 320 fős selejtezőben a rendezés jogán 25 hazai versenyző is elindulhatott, közülük pedig 10-en is sikeresen a 64-es táblára kerültek. Köztük a múlt héten junior Európa-bajnoki címet szerző Koch Máté is. 
Nem esett jól, nagyon nehéz volt, a végén már remegett a lábam, annyira fáradt voltam, de szerencsére küzdve nyertem. Nem kimondottan jól vívtam, hanem inkább akartam ezt a főtáblát és így küzdve nyertem meg ezt a két meccset, aminek nagyon örülök
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ