Cropped landscape
Sport
Magabiztos győzelem Olaszország ellen
2019-03-0520:39
A magyar vízilabda-válogatott 12-8-ra legyőzte Olaszországot, és ezzel másodikként jutott tovább az Európa-kupa hatos döntőjébe. 
Agresszívan kezdett a fehér sapkás magyar-válogatott, amely hazai medencében igyekezett revansot venni a csoportelső Olaszország ellen, a világliga/ Európa-kupa selejtezőjének zárófordulóján. Bíró Attila együttese az első negyedben 3-1-re is vezetett, az olaszok azonban pillanatok alatt egyenlítettek, így az első nyolc perc 3-3-as döntetlennel zárult.
 
A folytatásban viszont az olaszok játéka teljesen szétesett, amit Keszthelyi Rita kétszer, Gurisatti Gréta egyszer használt ki, háromgólos előnyéből pedig a negyed végéig kettőt megtartott, így a nagyszünetben az állás 6-4 volt Magyarország javára.
 
A fordulás után még nagyobb lendülettel játszottak a magyarok. Gangl Edina nagyszerűen védett, Keszthelyi és Gyöngyössy pedig rendre betalált. Az olaszok a hajrában pedig már nem tudták tartani a lépést, így a magyar csapat végül 12-8-ra megnyerte a mérkőzést, és ezzel másodikként jutott tovább csoportjából.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ