Cropped landscape
Külföld
Hétvégén újra tiltakoztak a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem miatt
2019-03-0420:51
A hétvégén tüntetést tartottak Hamburgban a tartományi parlament épülete előtt, a marosvásárhelyi egyetem miatt. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem ügye illusztrálja a legjobban a román nemzetállam asszimilációs törekvéseit. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorának vendégei, Valerián Ádám, az RMOGYKE elnöke és Köllő Gábor nyáradremetei plébános voltak a témában.
Jelenleg az orvosi egyetemen a mostani szenátus és a rektor megpróbálja átértelmezni a multikulturalitást. Az egyetem előtt van körülbelül 60 féle zászló. Emellett különböző kulturális intézményekkel kötött szerződést ahhoz, hogy bizonyítsa, hogy az egyetem a magyar oktatás multikulturalitását úgy oldja meg, hogy más jelentőséget ad - fejtette ki Valerián Ádám. 

Az egyetem 75 éve azért jött létre, hogy magyarul lehessen orvosokat képezni, most pedig nyitunk a multikulti felé - vetette fel Velkovics Vilmos. 

Valerián Ádám úgy reagált: az a helyzet, hogy most kiderült egy olyan kart akarnak létrehozni Hamburgban, ami mögött erős biznisz van. Ha jól értettük, akkor ebben az akkreditációban az rejlik, hogy az Európai Unió szerint a migránsokat kellene oktatni - tette hozzá. 
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ