Cropped landscape
Belföld
Tanúkat hallgatnak meg a Sneider fiúk perében
2019-02-2708:08
Két tárgyalási napot is kitűzve, szűcsi tanúk meghallgatásával folytatódott kedde ón az Egri Járásbíróság Hajnal József bíró vezette tanácsa előtt Sneider Tamás Jobbik-elnök két fia és négy társa ellen a büntetőeljárás, amit egy Heves megyei cigány család megfélemlítése miatt indítottak. 
Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség K. G. első-, Sneider Márk másod-, Snei­der Erik harmad-, D. I. negyed-, M. P. ötöd- és K. J. A. hatodrendű vádlottakat többrendbeli folytatólagosan, csoportosan, társtettesként és kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével, valamint csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja.
 
A vádirati tényállás szerint a vádlottak közül öten 2015-ben a Betyársereg tagjai voltak, amikor az év első hónapjában egy internetes oldalon megjelent egy olyan írás, amely szerint Szűcs településen az egyik család tagjai lopják a fát és rabszolgaként tartják a munkásaikat.
 
A cikkben konkrétan meg nem nevezett személyeket a környéken lakók egyértelműen az egyik kisebbséghez tartozó családdal azonosították. Egy hónap múlva az elsőrendű vádlott kibérelte az érintett személy és családja által lakott ingatlanhoz közeli házat, ott többször megjelent a többi vádlott is.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ