Cropped landscape
Sport
Nem bírt a sereghajtóval a Dortmund
2019-02-1912:56
0-0-s döntetlent játszott a listavezető Dortmund a sereghajtó Nürnberg otthonában a német labdarúgó bajnokság, a Bundesliga 22. fordulójában. A dortmundiak előnye így már csak három a pont a tabellán a második Bayern München előtt. 
A vörös mezes Nürnberg alakította ki a mérkőzés első helyzetét. Egy beadás után Behrens fejelhetett, de Bürki kapus hárítani tudott. A másik hálóőrnek, Mathenia kapusnak is volt dolga az első félidőben, előbb Götze lövését védte, majd Sancho fejesénél is az ő bravúrja kellett, így a félidőben 0-0-t mutatott az eredményjelző. 
 
A fordulás után tovább nyomott a Dortmund, de nem sikerült túljárniuk a nürnbergi kapus eszén, Mathenia mindent megfogott, egészen a 86. percig, ekkor ugyanis egy remek támadás után mattolták a hazai védelmet a sárgamezesek. Larsen gurított a kapuba, de a bíró les miatt jogosan érvénytelenítette a találatot, így Nürnberg-Dortmund 0-0. 
 
A Dortmund minden sorozatot tekintve öt meccs óta nyeretlen, előnye pedig tovább olvadt a bajnokságban a második helyezett Bayern Münchennel szemben.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ