Cover
Külföld
Veszprémy László Bernát: A V4-ek természetes szövetségesei az izraeli politikának
2019-02-1821:08
Nem tartom valószínűnek azt, hogy a közeljövőben az Izrael-V4 kapcsolatok gyengülnének - ezt mondta Veszprémy László Bernát az ECHO TV Napi aktuális című műsorában az Izrael és a V4-ek közti meghiúsult csúcstalálkozóval kapcsolatban. A Migrációkutató Intézet kutatója szerint a médiának fontos szerepe volt az Izrael és Lengyelország közötti konfliktusban.
Veszprémy László Bernát kiemelte: Lengyelországban és Izraelben is országgyűlési választásokat tartanak idén. Mindkét országban egy nemzeti narratívát, egy nacionalista világnézetet megtestesítő párt van jelenleg hatalmon, emellett nagyon érzékenyek a történeti kérdésekre.

A szakértő szerint a médiának komoly szerepe van a két ország közötti konfliktusban.
Ha valaminek, akkor annak mindenképpen kiváló példája ez az eset, hogy egyébként igen komoly politikai szereplőket is hogyan tud a média egymásnak ugrasztani 
- fogalmazott.

Veszprémy László Bernát elmondta: A V4-ek, amelyek a nemzeti szuverenitást hangsúlyozzák Brüsszel föderalista törekvéseivel szemben, mindenképpen természetes szövetségesei az izraeli politikának. Szerinte azonban még nagyon mélyek azok a történelmi sérelmek, amelyek a kelet- közép európai népek és a zsidóság között vannak.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ