Cover
Külföld
Heti terror: Emelkedhet a terrorveszély Európában
2019-02-1821:23
Földi László szerint cinikus Donald Trump azon megjegyzése, melyben az Iszlám Állam európai harcosainak visszafogadását és bebörtönzését javasolja. A biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Heti terror című műsorában elmondta: nem az európai országok voltak azok elsősorban, akik a Közel-Kelet térségében kirobbantottak olyan konfliktusokat, amelynek következtében létrejött az ISIS. Hozzátette: az Európai Unió önálló szuverén országok közössége, így mindenki másképp kezel bizonyos törvényi helyzeteket.
Földi László kiemelte: az amerikai csapatok nem az ISIS miatt mentek Szíriába, Irakba vagy éppen Afganisztánba, hanem odamentek, tönkretették ezeket az országokat, feldúlták a biztonságot, emiatt alakulhattak ki a terrorszervezetek.
A szakértő szerint az ISIS tevékenységében résztvevőknek bűnhődniük kell, mindenhol a világon.
Ennek mindenhol a világon jogkövetkezménye kell hogy legyen, európai állampolgárokra nézve is
- fogalmazott.

Horváth József, biztonságpolitikai szakértő szerint Európa nem áll készen az amerikai elnök javaslatára. Szerinte ezáltal egy olyan veszélyhelyzetet hoznánk magunkra, amely még egy fokkal emelné azt a kockázati szintet amely Nyugat-Európában uralkodik. 

Kiemelte: már önmagában a finanszírozás vagy a logisztikai támogatás is terrortámogatásnak minősül. Mint mondta: az elkövetők közül többen úgy gondolják, hogy ezeknek a cselekményeknek nincsen súlya, és utána vissza lehet térni a kényelmes, biztonságos Európába.

 Kíváncsian várom, hogy Európa vezető politikusai ezzel a problémával mit fognak tudni kezdeni, vagy lesz-e bátorságuk ezzel mit kezdeni
- tette hozzá.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Heti terror
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ