Cropped landscape
Külföld
Lopakodó hatalomnövelés az Európai Ügyészség
2019-02-1606:42
Trócsányi László már volt egyetemi tanár, alkotmánybíró, küzdött a hamisítás ellen civilként. Jelenleg az Orbán-kormány igazságügyi minisztere, aki a Fidesz listavezetőjeként európai parlamenti karrier elé néz idén tavasztól. Álláspontja szerint lopakodó módon bővül a brüsszeli bürokrácia hatásköre és erre jó példa az Európai Ügyészség felállítása. Ez ellen kíván fellépni májustól az Európai Parlament leendő európai listavezetője és biztosjelöltje.
Lopakodó módon bővül a brüsszeli bürokrácia hatásköre és erre jó példa az Európai Ügyészség felállítása – erről Trócsányi László beszélt a Hír Tv Péntek 9 című műsorában. Az igazságügyi miniszter szerint gomba módra szaporodnak az ugyanarra a célra létrehozott, egymással is konkuráló uniós szervezetek, amelyek sem az alapszerződés szövegével, sem annak szellemiségével nem állnak összhangban.

Magyarország egyetért azzal, hogy a korrupcióval szemben fel kell lépni, magam is egyetértek teljes mértékben, csak a megvalósítási eszközök nem biztos, hogy a leghatékonyabb megoldást hozzák. A másik álláspont pedig, a magyar alaptörvényben is az van, hogy kizárólagos vádhatósága a magyar ügyészségnek van, tehát van egy nemzeti alkotmányossági kérdés is emellett, én ezt sokszor említettem, és ez az álláspontom, jogi álláspont – mondta a miniszter.

A teljes beszélgetés:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ