Cropped landscape
Sport
A Hertha győzött a Mönchengladbach otthonában
2019-02-1019:33
Dárdai Pál csapata, a Hertha 3–0-s győzelmet aratott a hazai pályán eddig hibátlan Mönchengladbach otthonában a német labdarúgó bajnokság, a Bundesliga 21. fordulójában. A listavezető Dortmund 3-3-as döntetlent játszott a Hoffenheimmel, míg a Bayern München könnyedén, 3–1-re nyert a Schalke ellen. 
Nem fogott ki jó napot a Mönchengladbach, amely a Hertha csapatát fogadta a Bundesligában. Dárdai Pál együttese ugyanis nem fáradt el a szerdai Bayern München elleni hosszabbításos kupapárharc után, és a fehér mezes hazaiak ellen is szenzációsan játszott. A berliniek Salomon Kalou góljával már a 30. percben megszerezték a vezetést, sőt az 56. percben Duda talált rést a Mönchengladbach kapuján és ezzel már 2-0-as előnyben volt. Húsz perccel később a hazai közönség bánatára Selke is betalált, így a Hertha végül 3-0-ra megnyerte a mérkőzést, és ezzel elvette a Mönchengladbach eddigi hibátlan mérlegét hazai pályán.
 
A Bayern Münchennek már sokkal könnyebb dolga volt hazai pályán a kékmezes Schalke ellen. A 12. percben Jeffrey Bruma olyan szerencsétlenül rúgta el a labdát Robert Lewandowski elől, hogy az a saját kapujában kötött ki. Ezzel 1-0-ra vezetett a Bayern. A félidő közepén viszont a vendégek válasza is megérkezett. A 18 éves Kutucu a félidő közepén egyenlített, ám két perccel később egy saját térfélen eladott labdából Lewandowski ismét előnyhöz juttatta a házigazdát. A lengyel aztán az 57. percben ollózva is megpróbálta bevenni a Schalke kapuját, de nem találta el igazán jól a labdát, amely pont így lett jó Gnabrynak, aki öt méterről a jobb alsó sarokba fejelt, és ezzel 3-1-re eldöntötte a mérkőzést.
 
A sárga mezes Borussia Dortmund viszont csak 75 percen keresztül tudott koncentrálni a Hoffenheim ellen. A hazaiak Sancho góljával a 32. percben szerezték meg a vezetést. Götze találatával pedig már 2-0-s előnyben is voltak. A 66. percben pedig Guerreio góljával a Dortmund úgy tűnt, el is döntötte a mérkőzést, ugyanis már 3-0-ra vezetett. Szalai Ádám csapata azonban nem hagyta magát, és a szünetben beálló Isak Belfodil két, és az első találatot előkészítő Pavel Kaderábek egy góljával felálltak a padlóról, és 2013 májusa óta először nem kaptak ki a Signal Iduna Parkban bajnoki mérkőzésen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ