Cropped landscape
Sport
Már hét pont a Dortmund előnye
2019-02-0313:09
A Dortmund nem nyert Frankfurtban, mégis növelte előnyét a német labdarúgó Bundesligában. Első számú üldözője, a Bayern München ugyanis vereséget szenvedett Leverkusenben. 
A rekordbajnok Bayer München a fekete mezes Leverkusen otthonában próbált faragni hátrányából az éllovas Borussia Dortmundhoz képest. A bajorok a 41. percben meg is szereztek vezetést Leon Goretzka révén, ám örömük nem tartott sokáig, a második félidőre ugyanis feltámadt a Leverkusen. Előbb Leon Bailey egyenlített egy óriási szabadrúgásgóllal, majd a 63. percben Kevin Volland juttatta vezetéshez csapatát egy mesteri akciót követően. Ezzel viszont még nem ért véget a Bayern szenvedése: Lucas Alario újabb sakk-matt helyzet után talált be, így a Leverkusen 3-1-re megnyerte az összecsapást.
 
A listavezető sárga mezes Borussia Dortmund Frankfurtban vendégeskedett, és hiába szerzett vezetést gyönyörű akció végén Marco Reus révén, ha a góllövőlistát vezető Luka Jovic még az első félidőben egyenlített. A második játékrészben mindkét fél előtt adódott egy-egy nagyobb lehetőség, de újabb gólnak egyik csapat sem örülhetett, így végül 1-1-re végződött a találkozó. A dortmundiak viszont ezzel a döntetlennel is növelni tudták előnyüket, amely jelenleg hét pont a második helyre fellépő Mönchengladbach előtt.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ