Cropped landscape
Sport
Újabb meglepetés Ausztráliában
2019-01-2112:33
Tenisz
Melbourne-ben a férfi egyes nyolcaddöntőjében meglepetésre három játszmában vereséget szenvedett Alexander Zverev Milos Raonictól. A nőknél Serena Williams 3 szettben búcsúztatta a világelső Simona Halepet. Az amerikai a következő körben a Muguruzát kiejtő Pliskovával találkozik majd. 
A negyedik helyen kiemelt Alexander Zverev az első szettet meglepően simán 6-1-re veszítette el Milos Raonic ellen. A német teniszező a folytatásban sem tudott változtatni a játékán, és a második játszmában 4:1-es hátránynál tehetetlen dühében ripityára törte az ütőjét. A folytatásban Zverev látszólag elengedte a mérkőzést és ezzel feljavult a teljesítménye, de ez így is csak egy tie-breakre volt elég. Raonic végül 6:1,6:1,7:6-ra nyert és bejutott a negyeddöntőbe.
 
A világelső Simona Halepet szólították először a Rod Laver arénába, de Serena Williams talán megszokásból elindult elsőként, majd mikor észrevette a hibát, gyorsan visszafordult. Az amerikait kicsit megzavarhatta a közjáték, mivel első adogatását elveszítette, azonban innen sorozatban hat játékot nyerve, kevesebb mint 20 perc alatt 6:1-re megnyerte az első szettet. A tavalyi döntős román játékos 6:4-gyel még kiegyenlített. A harmadik szettben azonban ismét Serena irányított és végül 2:1-re megnyerte a mérkőzést.
 
A nőknél a kétszeres Grand Slam-győztes Muguruza is búcsúzott. A spanyol teniszező mindössze négy játékot tudott nyerni a remekül szerváló Pliskova ellen, és 6:3,6:1-es vereséget szenvedett. A másik ágon a US-Open címvédő Oszaka Naomi fordulatos meccsen verte Sevastovát, és az elődöntőbe kerülésért az ukrán Szvitolinával találkozik majd.

A világelsőségét az Australian Open után is megőrző Novak Djokovicsnak minden tudására szükség volt Medvegyev ellen, és végül 4 szettben sikerült búcsúztatnia az oroszt.
 
Nem akármilyen meccset vívott Nisikori Kei Pablo Carreno-Busta ellen. Az 5 óra 5 perces találkozó végül az idén bevezetett döntő játszma rövidítéssel és a japán győzelmével zárult. A spanyol teniszező előzőleg már 8-5-re vezetett, amikor egy vitatott bírói ítélet miatt kiborult, és a folytatásban már egy labdamenetet sem tudott megnyerni, aztán nem fogott kezet a székbíróval, és dühösen szitkozódva elhagyta a pályát.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ