Cropped landscape
Sport
Federer búcsúzott, Nadal továbbjutott
2019-01-2013:50
Tenisz
Csillaghullás volt az ausztrál nyílt teniszbajnokság vasárnapi napján. Előbb a női világranglista 2. helyezettje, a német Kerber búcsúzott, majd a svájci Federer számára is véget ért a torna.
Nagy meglepetésre búcsúzott Federer az Australian Openen. A korábbi világelső egy nagyon kiélezett meccset játszott a mindössze 20 éves Cicipasszal. Három szett is rövidítésben dőlt el, végül négy játszmában nyert a görög tehetség, így ő jutott a negyeddöntőbe.
 
Nadal viszont nem bízta a véletlenre a továbbjutását. A második helyen kiemelt spanyol Berdych ellen lépett pályára, és rögtön egy 6:0-val kezdte a mérkőzést. A második szettben sem adott reményt cseh ellenfelének, ezt 6:1-re nyerte a korábbi világelső. Ezt követően Berdych ugyan összeszedte magát, de ez is csak egy szoros 7:6-os játszmára volt elég, így Nadal könnyedén, háromszettes győzelemmel lépett a legjobb nyolc közé. Oda, ahol ellenfele az amerikai meglepetésember, a Dimitrovot búcsúztató 21 éves Tiafoe lesz majd.
 
A hölgyeknél is volt meglepetés. Az amerikai Collins két játszmában legyőzte a világranglista második helyén álló német Kerbert. A hazai közönségnek is jutott öröm, az ausztrál kedvenc Barty Sharapován keresztül lépett a legjobb nyolc közé három szettben. A hölgyeknél a harmadik továbbjutó a cseh Kvitová, ő könnyedén, 6:2, 6:1-re verte a fiatal amerikai Anisimovát.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ