Cropped landscape
Sport
Federer tovább menetel, kiesett a női címvédő
2019-01-1814:18
Tenisz
Véget ért az ötödik nap az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az esélyesek továbbmentek, akadt azonban meglepetés is. A nap egyik rangadóján az orosz Maria Sarapova, remek meccsen 2-1-re győzött, és búcsúztatta a 2018-as bajnok Wozniackit. A második helyen kiemelt Angelique Kerber viszont sima két szettben jutott túl ausztrál ellenfelén. A férfi címvédő Roger Federer is bejutott a nyolcaddöntőbe, miután 3 szettben nyert Taylor Fritz ellen. Rafael Nadal szintén könnyedén, 3 játszmában győzte le Alex de Minaurt. A tavalyi másik döntős, Marin Cilic viszont csak közel 4 és fél órás, 5 szettes csatában jutott tovább Fernando Verdascón. 
Őszi időjárás érkezett Melbourne-be, ezért a Lod Laver Arénában Roger Federer behúzott tető alatt lépett pályára a csíkos felsőben játszó Taylor Fritz ellen. A svájci klasszisnak nem jelentett problémát a találkozó. A 21 éves amerikai még bréklabdáig sem jutott a mérkőzésen, így Federer mintegy másfél óra alatt, 6:2, 7:5, 6:2-re nyert és a nyolcaddöntőben Cicipasz ellen folytatja.
 
A második helyen kiemelt sárga mezes Rafael Nadal is továbbjutott, miután 3 játszmában legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Alex De Minaurt. A spanyol csak a hatodik meccslabdáját tudta értékesíteni, de győzelméhez így sem férhetett kétség.

A másik tavalyi döntős Marin Cilic viszont kétszettes hátrányból, mérkőzéslabdákról fordított Fernando Verdasco ellen. A spanyol játékos a negyedik szett rövidítésében adogathatott a győzelemért, azonban kettős hibát ütött. A döntő játszmát pedig már jobban bírta erővel a horvát, és megnyerte a maratoni csatát.
 
A másik Australian Open-címvédő, Caroline Wozniacki már nem tudott győzni. Viszont sokkal nehezebb ellenfele is volt a 2008-as győztes, piros napellenzőben játszó Marija Sarapova személyében. Az orosz teniszező az összecsapás elején már a második adogatását elveszítette, azonban nem adta fel és megfordítva a szettet 6:4-re meg is nyerte azt. A másodikban ismét a dán kezdett jobban és 6:4-gyel egyenlített. A döntő szettben aztán küzdeni tudásáról is híres Sarapova ellenállhatatlanul játszott és végül 2 óra 24 perces csatában kiejtette a címvédőt.
 
Angelique Kerber egy nagyon sima találkozón jutott túl az ausztrál Birrellen. A világranglista második német teniszező mindössze egy játékot engedélyezett riválisának, és 1 óra alatt továbblépett a következő fordulóba.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ