Cover
Sport
Véget ért az első nap az Australian Openen
2019-01-1411:38
Tenisz
Magyar érdekeltség is volt az első napon az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Babos Tímea a tunéziai Ons Jabeur-t győzte le a vártnál kicsit nehezebben 7:6, 7:6-ra, így bejutott a második fordulóba, ahol az ötödik kiemelt Sloane Stephens lesz az ellenfele. A férfiaknál a végső győzelemre is esélyes Roger Federer és Rafael Nadal is továbbjutott, Andy Murray viszont kiesett. A nőknél a címvédő Wozniacki és Angelique Kerber is győzött, így mindketten bejutottak a második fordulóba. 
A narancssárga felsőben teniszező Rafael Nadal már az első szettben brékelte ausztrál ellenfelét, így 6:4-re hozta a játszmát. A folytatásban Duckworth hiába javult játékban, Nadal 2-0-ra ellépett ellenfelétől. Az utolsó szettben 6:5-nél pedig elvette az ausztrál adogatójátékát, így 3-0-ra megnyerte a mérkőzést.
 
A karrierje befejezését megszellőztető skót Andy Murray a spanyol Bautista Agut ellen lépett pályára. A fehér sapkában játszó, csípősérüléssel bajlódó korábbi világelső az első két szettet elveszítette, majd két megnyert rövidítéssel döntő játszmát harcolt ki. Az utolsó szettet azonban a spanyol könnyedén hozta, így 3:2-re megnyerte a meccset. Azt még nem tudni, hogy ez volt-e Murray pályafutásának utolsó meccse.
 
A világranglista 3., hatszoros Australian Open bajnok Roger Federer simán, 3 játszmában 52 nyerőig jutott és könnyed 6:3, 6:4, 6:4-as sikert aratott az üzbég Istominnal szemben. A svájci a következő körben a selejtezőből érkező ausztrál Daniel Evansszel játszik majd.
 
A nőknél a három évvel ezelőtti bajnok Angelique Kerber a szlovén Polona Hercog ellen kezdte a tornát. Az első és második szettben a sötét szerelésben teniszező német mindössze két játékot engedett ellenfelének, így könnyedén hozta a játszmát. Kerber a folytatásban sem engedett ki és bő 1 óra játékot követően 6:2, 6:2-re nyert. A női címvédő Caroline Wozniacki szintén sikerrel vette az első akadályt és Johanna Larsson várja a következő fordulóban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ