Cover
Sport
Hamarosan visszatér olimpiai bajnokunk
2019-01-1014:18
Közel a visszatérés! Olimpiai bajnok tornászunk, Berki Krisztián a Jó Reggelt!-ben mesélt arról, hogy másfél évnyi sérüléssel való küzdelem után ismét lát esélyt arra, hogy visszanyerje régi formáját és harcba szálljon a tokiói olimpiáért.
Egy év alatt 3 vállműtéten esett át London olimpiai bajnoka, Berki Krisztián. Az újpesti tornász elmondta, hogy olyan nehézségekkel kellett megküzdenie, amely során az is megfordult a fejében, hogy abbahagyja a sportot.
Lehetett volna tényleg az, hogy azt mondom, hogy köszönöm szépen. Főleg itt a sérülés miatt, mert tényleg ez már annyira komoly vállprobléma volt, hogy kihatott a civil életemre is. Mindig próbáltam elkerülni, hogy a sportnak köszönhetően ne rokkanjak bele a civil életbe se. De föl kellett állnom, tovább kellett csinálnom, pontosan azok miatt, akik még mindig várnak és szeretnének a szeren látni
– mondta Berki Krisztián.
 
Krisztián januártól újrakezdhette már a támaszos feladatokat is, és bár még nem 100%-os a válla, mindenképp harcba száll a kvótáért a tokiói olimpiára.
Nekem a kvalifikáció a legfontosabb a tokiói olimpiára. A kvalifikációs verseny, ami nagyon-nagyon fontos az októberben a világbajnokság Stuttgartban, de van a másik lehetőségem, a világkupa sorozatok
– folytatta olimpiai bajnok tornászunk.
 
Stuttgart különleges helyszín a tornásznak, hiszen 2007-ben itt szerezte első világbajnoki ezüstérmét, azonban ezzel az eredménnyel akkor lemaradt az olimpiáról, idén azonban kvótát érne a második hely is.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ