Cropped landscape
Sport
Áttörés a sajátos nevelési igényű gyermekek fittségmérésében
2019-01-1015:27
Több éves kutatási és felmérési időszakot követően elkészült a NETFIT egészségközpontú fittségmérési tesztrendszer sajátos nevelési igényű gyerekekre adaptált változata. A Magyar Diáksport Szövetség koordinációjával készült rendszert ma mutatták be. 
2016 nyarán fogadta el a magyar kormány a TESI 2020 Stratégiát, amely azt a célt tűzte ki, hogy a tanulásban akadályozott, vagy valamely fogyatékossággal élő tanulók egészségközpontú fizikai fittségét mérő tesztrendszer is kerüljön kidolgozásra, így segítve a sajátos nevelési igényűek egészséges életmódját. A feladatot a Magyar Diáksport Szövetség kapta meg.
Megcsináltuk ezt a munkát az EMMI közoktatási felelős helyettes államtitkárságával közösen, már a javaslat is elkészült, el tud indulni maga a rendszer. Az újításoknak, magának az új mérésnek a bemutatására kerül ma itt sor. Nagyon örülök neki, hogy közel 200-an vagyunk ma itt, tehát elég nagy az érdeklődés
– magyarázta Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.
 
A Diáksport Szövetség elnöke hozzátette, a NETFIT fittségmérő rendszer ezzel gyakorlatilag elkészült, a legfőbb cél most a minél több adatgyűjtés. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ