Cropped landscape
Sport
Vízilabda: bemutatkozhat a felnőtt válogatottban
2019-01-0915:05
Minden jel arra mutat, hogy a világliga soron következő két világliga meccsének egyikén újoncot avathat a kapuban a magyar női vízilabda-válogatott. A 18 éves Magyari Alda jól teljesített az utánpótlás-válogatottban és a klubjában is, ezzel érdemelte ki a szövetségi kapitány meghívóját. 
Megkezdte a felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott a hollandok és a franciák elleni világliga mérkőzésére. A keret szinte változatlan a legutóbbihoz képest, az egyetlen különbség, hogy Bíró Attila meghívta a Honvéd fiatal kapusát, Magyari Aldát is.
Eléggé izgulok, de ezt igyekszem kiszűrni, mikor beugrok a medencébe. Próbálok arra figyelni, hogy megmutassam azt, aki vagyok, mert ha túlizgulom, biztos, hogy nem fog menni. De egyébként izgulok nagyon, remélem mindent meg tudok mutatni és megfelelek majd
– mondta Magyari Alda, a magyar vízilabda-válogatott kapusa.
 
Az utóbbi időkben egyértelműen első számú kapusnak számító Gangl Edina is jó véleménnyel van a mindössze 18 éves hálóőrről.
Sokat kell edzenie még, nemzetközi tapasztalatokat kell szereznie, minél több meccsre kijönnie, minél többet védeni. És akkor igenis olyan játékos lehet, aki az elkövetkezendő időkben az egyik legmeghatározóbb kapus lehet
– vélekedett Gangl Edina.
 
A magyar válogatott elsőként 12-én Hollandiában, majd 15-én Franciaországban ugrik vízbe. Hogy Magyari Alda bemutatkozhat-e a felnőtt válogatottban, az csak rajta és a szövetségi kapitányon múlik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ