Cropped landscape
Sport
Két győzelem a cél a világligában
2019-01-0915:02
Újra együtt készül a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila tanítványaira két világliga mérkőzés vár a következő egy hétben. Előbb az Európa-bajnok hollandokkal, utóbb Franciaországgal csap össze a nemzeti csapat. 
Az előző három tétmeccsén Magyarország vereséget szenvedett Hollandiától. Legutóbb csupán egy hajszállal, az Európa-bajnokság elődöntőjében, amit aztán meg is nyertek a hollandok. A rossz széria ellenére a csapattagok úgy érzik, eljött az idő a visszavágásra. 
Nagyon kevés dolgon múlik mindig az, hogy melyik csapat nyer, hiszen van hat olyan csapat, akiknél 1-1 jó momentum dönt a meccsek végeredményéről, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy kint nagy sanszunk lesz nyerni
– nyilatkozta Gurisatti Gréta, a magyar női vízilabda-válogatott játékosa.
 
A szövetségi kapitány az összetartás előtt elmondta, hogy az idei első bajnoki forduló tapasztalatai alapján fel kell ráznia a csapatot, mert egy kissé ünnepi hangulatban vízilabdáztak a lányok.
Talán igaza volt a kapitánynak, mert tényleg olyan álmoskás volt a hangulat, és ennél határozottabb és magabiztosabb győzelmet vártunk mi is. A klubedzőm sem volt túl elégedett, de azt gondolom, hogy itt már nem volt probléma, felébredtünk abból az álmoskás hangulatból, ami ott volt
– mondta Gangl Edina, a válogatott kapusa.
 
A soron következő két világliga mérkőzését 12-én és 15-én játssza majd a válogatott. Előbb Hollandia, utóbb pedig Franciaország lesz az ellenfele.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ