Cropped landscape
Sport
A dobogó és ezzel Európa a cél
2019-01-0918:12
A hétvégéig itthon, szombattól pedig Törökországban edz az Újpest labdarúgócsapata. Hétfőtől dupla edzésekkel készülnek a lila-fehérek, egyelőre a középpontban a fizikai felkészülés van. A törökországi Belekben pedig már négy edzőmeccset is játszanak az újpestiek. A csapat célja, hogy tavasszal kiharcolja az európai kupaindulást.
Egyelőre itthon, havas pályán, kemény alapozással készül az Újpest a bajnokság februári folytatására. A törökországi Belekben aztán szombattól előtérbe kerül a taktika gyakorlása is. A lila-fehérek négy edzőmeccsüket kelet-európai ellenfelekkel játsszák majd. Miután kiesett a Magyar Kupából, az Újpest tavasszal már csak a bajnokságra koncentrál.
Nagyon szeretném úgy kezdeni, ahogy tavaly is kezdtük, hiszen két győzelemmel indítottunk és jó játékkal. Remélem, hogy majd így kezdünk megint. Ahhoz, hogy a dobogót elérjük, ahhoz minél több győzelmet kell aratnunk
- nyilatkozta Novothny Soma, az Újpest FC játékosa.

A dobogó európai kupaindulást jelentene. A Újpest első bajnokiját február 2-án játssza Debrecenben. Majd egy héttel később a Ferencvárost fogadja. A derbi az MLSZ keddi döntése szerint végül nem lesz zárt kapus.
Nagyon örültünk neki, mikor tegnap jöttek a médiások és mondták, hogy nyílt kapus lesz. Nagyon örülünk neki és reméljük, hogy így a szurkolókkal együtt egy győzelmet tudunk majd ünnepelni
- mondta a játékos.

A vezetőedző azt mondta, a csapat kerete alkalmas a kitűzött célok elérésére, csak akkor hoznak játékost télen, ha az tényleg komoly erősítést jelent.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ