Cropped landscape
Sport
Világbajnoki főpróba Budapesten
2019-01-0820:48
Asztalitenisz
Jövő héten Budapestre látogat az asztaliteniszezők krémje. A BOK-csarnokban megrendezendő World Tour-verseny így már az áprilisi világbajnokság főpróbájának is tekinthető. 
Mind a férfi, mind a női szakágban a világranglista első helyezettje jelezte részvételét az asztalitenisz World Touron. 2019 pedig már az olimpiai kvalifikáció éve is, így a viadalt akár egyfajta tesztversenyként is használhatják a válogatottak az áprilisi vb-re.
A célkitűzés, hogy minél több meccset nyerjünk és minél több pontot gyűjtsünk be, ami kell a világranglistás helyezéshez, ami később majd jól jöhet egy olimpiai kvalifikációnál
 - nyilatkozta Aranyosi Péter, a férfi asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya.
 
Az Ecseki Nándor-Szudi Ádám duó két éve az elődöntőig jutott a budapesti versenyen. Ez akár idén is összejöhet.
Vérmesebb reményeink szerintem párosban lehetnek. Én Szudi Ádámmal leszek, ott hetedik kiemeltek leszünk és egyből a főtáblán kezdünk. Azt mondom, ha egy jó hetet és szerencsés sorsolást fogunk ki, akkor az érem megszerezhető cél lehet
- mondta Ecseki Nándor.
 
A sajtóeseményen bemutatták az áprilisi vb kabalafiguráját is, amelynek még nincs neve. A szurkolók a szövetség Facebook-oldalán szavazhatnak a Ropi, Pongi és Huba nevekre. A világbajnokságot április 21. és 28. között rendezik a Hungexpón.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ