Cropped landscape
Sport
Népes mezőny a World Touron
2019-01-0816:02
Asztalitenisz
Már mindenki az áprilisban megrendezendő budapesti asztalitenisz-világbajnokságra készül, azonban a januári World Tour versenyre is világszínvonalú mezőny érkezik. A hivatalos versenyszezon már hagyományosan a magyar fővárosban rajtol. 
51 országból, a világ minden tájáról várnak versenyzőket a 170 ezer dollár összdíjazású budapesti World Tourra. A női-válogatott szövetségi kapitánya reálisan látja a csapat esélyeit.
Meccseket nyerni a főtáblán: ez nagyon fontos lenne a világranglista szempontjából. Mint párosban, ahol azért van reális esély éremre a Gina és az Ekholm részéről. És vegyes párosban nagyon jó lenne meccseket nyerni
- mondta riporterünknek Bátorfi Zoltán, a női asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya.
 
A World Touron Póta Georgina és Madarász Dóra is a főtáblán kezdi meg szereplését. A torna a hazai rendezésű vb előtt kitűnő felkészülési lehetőségként szolgál válogatottjaink számára.
A világ elitje el fog indulni ezen a versenyen, és már kicsit belekóstolhatunk abba, hogy a világbajnokságon milyen mezőny fog elindulni. És abban is segít, hogy milyen lesz hazai közönség előtt játszani. Én személy szerint nagyon szeretek
 - nyilatkozta Madarász Dóra.
 
Az év első asztalitenisz-versenye minden évben nézőcsúcsot dönt. A budapesti World Tour- viadalt január 15-e és 20-a között rendezik a BOK-csarnokban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ