Cropped landscape
Sport
Cél az első hét a vb-n
2019-01-0816:58
A Magyar Kézilabda Szövetség bejelentette a tavalyi év legjobbjait. A nőknél Kovacsics Anikó, a férfiaknál Bodó Richárd lett a győztes. A szövetség a világbajnokságon az első hétbe kerülést várja el a férfi válogatottól. 
Pénteken megkezdi világbajnoki szereplését a férfi válogatott. Csoknyai István és Vladan Matics együttese 7 nap alatt 5 mérkőzést fog játszani, amely szakmailag óriási kihívás az edzőknek is.
Én is újonc vagyok, csak nyolc napja vagyok a válogatottnál, úgyhogy nekem is meg kellett tanulnom ezt a rendszert, amit játszik a válogatott. Amit észrevettem, abban változtattunk, de mindenképpen minden meccs más lesz, minden találkozón más taktikát fogunk összerakni
- árulta el Matics az Echo TV-nek.
 
A szövetség az 1. és 7. hely közötti eredményt tűzte ki célul, amely olimpiai selejtezőt érne a válogatottnak.
Mindenki tudja, hogy miről szól ez a világbajnokság, mindenki az olimpiára akar kijutni, úgyhogy nagyon kemény mérkőzések lesznek és tényleg, ahogy Csoknyai mester is elmondta, itt mindenki azt gondolja, hogy ő fog majd odaérni. Bízom benne, hogy mi leszünk azok
- nyilatkozta Lékai Máté.
 
A magyar csapat január 11-én Argentína ellen kezdi meg a csoportkört, amelyből az első három jut tovább a középdöntőbe. A mieink a D csoportban Angolával, Egyiptommal, a korábbi vb-ezüstérmes Katarral és Svédországgal találkoznak majd.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ