Cropped landscape
Sport
Nemzetközi szintű eredménnyel zárult a sportlövő Eb-válogató
2019-01-0618:28
Sportlövészet
Remekül kezdték az évet a magyar sportlövők a százhalombattai Eb-válogatón. Női pisztolyban a többszörös korosztályos világelső Major Veronika a felnőtt mezőnyben is fölényesen győzött. 
Azok után, hogy Sidi Péter puskában világcsúcs közeli eredménnyel győzött, női pisztolyban Sike Renáta szombati egyéni csúcsát követően vasárnap a korosztályos világbajnok Major Veronika állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
A tegnapi napom nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, ma viszont fényévekkel messzebb terültem a tegnapi eredményemtől
- mondta Major Veronika.
 
Győrik Csaba kapitány szerint a versenyzők remek formában kezdték az új évet és biztató eredményekkel zárták a viadalt. 
A férfi puskában Sidi Péter világszínvonalú eredményével, ami nagyon közel van a világcsúcshoz, régóta nem sikerült már ilyet lőni. Nagyon örülök neki. Férfi pisztolyban Tátrai Miklós mind a két nap nagyon jól lőtt, az is nemzetközi szintű eredmény. Sike Renáta egyéni csúcsot lőtt az első napon, ami válogatóverseny volt. Szintén nemzetközi szintű eredmény és Major Veronika is ilyet teljesített a mai napon.
A második Eb-válogatót két hét múlva Budapesten rendezik, míg a harmadik megmérettetés, egyben az országos bajnokság, szintén Százhalombattán lesz.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ