Cropped landscape
Sport
Kecskeméti siker a nyitányon
2019-01-0422:33
A férfi kosárlabda NB I-ben elkezdődött az alapszakasz második köre. A 14. forduló első meccsén Kecskemét - Zalaegerszeg 97-91. 
A fehér mezes Kecskemét már-már szokásosan rosszul kezdte a találkozót. A ZTE bő két perc után 8-2-re vezetett. Ekkor felébredtek a hazaiak és 9-8-nál már náluk volt az előny. Sőt, Wittmann Krisztián vezérletével már 21-16-ra is vezetett a KTE. A második negyedet aztán 21-18-as állásról kezdték a felek. A folytatásban a Zalaegerszeg futott az eredmény után, 39-39-nél utolérte riválisát, de a félidőben 43-39-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A fordulást követően 11 ponttal meglépett a Kecskemét, de a vendégek nem adták könnyen magukat és 59-55-nél már csak négy volt közte. A záró negyedben is a hazaiak domináltak. A ZTE öt pontnál nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez. A KTE a hajrában is megtartotta előnyét, és végül 97-91-re megnyerte a mérkőzést.
Nagyon szoros mérkőzés volt végig. Úgy gondolom, hogy kézben tartottuk a meccset az elejétől fogva. Szerencsére, most nem úgy kezdtük a meccset, ahogy szoktuk. Úgy gondolom, hogy most, ha végig nem is játszottunk jól , de tudtuk, hogy mit szeretnénk ellenük csinálni, és azt hellyel-közzel sikerült is megvalósítani, úgyhogy nagyon örülünk ennek a hazai győzelemnek
– nyilatkozta Wittmann Krisztián, a KTE-Duna Aszfalt játékosa.
 
A tabellán a ZTE az ötödik, a playoffért harcoló Kecskemét pedig a kilencedik helyről várja a forduló további hétvégi mérkőzéseit.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ