Cropped landscape
Sport
Fehérvár AV19 – MAC Újbuda döntőt rendeznek a Magyar Kupában
2019-01-0322:09
A Fehérvár AV19 és a két évvel ezelőtti győztes MAC Újbuda. A fehérváriak a címvédő DVTK csapatát győzték le szétlövés után 4-3-ra, míg a MAC a magyar bajnoki éllovas Fradit múlta felül 5-1-re. 
19 éves sorozatot szeretett volna megtörni a fehér mezes Ferencváros azzal, hogy a MAC Újbuda ellen bejut a Jégkorong Magyar Kupa döntőjébe. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A 17. percben aztán megtört a jég. Orbán szerzett korongot az ellenfél harmadában, majd a középen érkező Langkow-hoz passzolt, aki közelről nem hibázott. Vezetett a Mac! A szünet után azonnal megpróbált egyenlíteni az FTC, de gólt ismét az újbudaiak szereztek.Jesse Dudás volt eredményes, és ezzel már 2-0-ás előnyben voltak a hazaiak. 
 
A folytatásban magabiztosan őrizte előnyét a hazai gárda és a záró játékrész elején ismét eredményes volt. Nagy Krisztián közelről pofozta be a korongot Arany kapujába, majd Brown és Dansereau játszott sakk-mattig egy ziccert, így utóbbi góljával el is dőlt a találkozó. 6 perccel a vége előtt Walls révén még szépítettek a zöld -fehérek, de erre is érkezett válasz a hazaiaktól, így végül 5-1-es sikerével a MAC Újbuda jutott a Magyar Kupa január 23-ai fináléjába.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ