Cropped landscape
Sport
Hajtással búcsúztatták az óévet
2019-01-0117:06
Immáron 19. alkalommal rendezték meg Budapest legnagyobb szabadtéri sporteseményét, az Ügetőszilvesztert. A Kincsem Park közönsége a profik mellett híres sportolóknak és celebeknek is szoríthatott. 
A 19. Ügetőszilveszter első celebfutamában, a Zenthe Ferenc emlékversenyen a tavalyi címvédő PamKutya Pista mellett ezúttal többek közt ott volt YouTuber társa, PamKutya Béla is. De rajthoz állt a színész Árpa Attila, a lila legenda, Urbán Flórián, az öttusázó Balogh Gábor, valamint a sportkommentátor Petur András is. A rajtot követően Urbán Flórián állt az élre, őt követte szorosan Balogh Gábor. Ez egészen az utolsó kanyarig nem is változott, ekkor aztán Balogh Gábor az élre állt Bezique Va Bene lovával. Az utolsó 100 méteren hiába hajrázott óriásit Petur András Kelvin A.T.-vel, ez csak a második helyre volt elegendő. A dobogó legalsó fokára Urbán Flórián állhatott fel. 
Hazudnék, hogyha azt mondanám, hogy nem vettem komolyan ezt a mai napot. Most először – több, mint 10 éve járok ide – kaptam első sanszos lovat és nagyon izgultam, hogy hozzam is be első helyre. Nagyon-nagyon nagy volt a küzdelem és nagyon komolyan vettem és nagyon örülök neki, hogy sikerült behozni első helyre
- mondta Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó.
 
A második sztárfutamban, a Bubik István emlékversenyen olyan személyek indultak, akik közelebb állnak a lovassporthoz. A futamot nagy fölénnyel Németh Gábor díjlovagló nyerte Utódló nevű lovával. Mögötte Farkas György és a tavalyi győztes, Török Olivér végzett. A kétszeres olimpiai bajnok öttusázó Martinek János az 5. helyen zárt.

Nemcsak ügető, hanem ugatószilveszter is volt, hiszen a szervezők agárversenyt is rendeztek. A közönség ezenfelül tűzijátékot is láthatott, de nem volt hiány ételből és italból sem, zárásképp pedig video discóban is táncolhattak a kilátogatók.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ