Cropped landscape
Sport
Budapest Európa sportfővárosa
2019-01-0119:44
Szófia után 2019-ben Budapest lett Európa Sportfővárosa. A nyitórendezvényen már az év első napján aktív, mozgalmas programokkal készültek a Városligeti Műjégpályán. 
Megtelt a Városligeti Műjégpálya a Budapest Európa Sportfővárosa nyitórendezvényére. A korcsolyázók között volt az NHL-t is megjárt hoki kapus, Szuper Levente.
Óriási dolog és nagyon megtisztelő a fővárosunknak. Most minden nap kell csinálni valamit, ha esik, ha fúj. Egy gyönyörű környezetben tudjuk elindítani a programot, szebbet nem is lehet így január elsején találni
– nyilatkozta Szuper Levente.
 
A nemzetközi sportesemények mellett kiemelten fontos a szabadidősport-rendezvények szervezése is.
Mi azt szeretnénk, hogy a sportot tényleg levigyük – amennyire lehet – az emberek közé, megtanítani őket, ha akarják, ha nem. Kis erőszakkal megtanítani őket, hogy otthon is lehet néha, de legjobb csapatban a sport, ami nemcsak az egészséget, hanem a lelket és a csapatszellemet is erősíti, még akkor is, ha csak két futó fut egymással
– mondta a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnöke, Dr. Kamuti Jenő.
 
2019-ben a magyar fővárosban rendezik például az asztaliteniszezők, az öttusázók és a vívók olimpiai kvalifikációs világbajnokságát is.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ