Cropped landscape
Sport
Német siker a második napon
2018-12-3018:01
Tenisz
Németország-Spanyolország mérkőzéssel folytatódott a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnoksága, a Hopman-kupa. A találkozót a németek nyerték könnyedén 3-0-ra. 
A női világranglistán második helyezett német Angelique Kerber három szettes győzelmet aratott Garbine Muguruza ellen. A wimbledoni bajnok két alkalommal is brékelt az első szettben, ám később Muguruza visszajött a meccsbe. A döntő játszmában aztán elvette a spanyol adogatását és bebiztosította a győzelmet.
 
A férfiaknál a világranglista negyedik helyén álló Alexander Zverev egy kemény mérkőzést játszott a már-már veteránnak számító David Ferrer ellen. Zverev a nyitószettben 3:2-nél brékelni tudott és meg is nyerte azt. A 36 éves spanyol viszont visszavágott a folytatásban. A harmadik szett bár szorosra sikerült, többnyire a német dominált, végül 6:4 4:6 7:6-ra megnyerte a mérkőzést.
 
A tavaly döntős Németország aztán a vegyes párosok mérkőzésén sem vette könnyelműen a játékot és 4:2, 4:3-ra nyert, így könnyedén győzött összesítésben 3-0-ra.
 
Az A-csoportot még Ausztrália és Franciaország alkotja, a B-ben a címvédő Svájc mellett Nagy-Britannia, Görögország és az Egyesült Államok kettőse szerepel.
 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ