Cropped landscape
Sport
Vívó ob: A vasas és az MTK jutott döntőbe a kardozóknál
2018-12-2215:54
törvívás
Döntőbe jutott a férfi kardozóknál a Szilágyi Áronnal felálló Vasas csapata a vívó országos bajnokságon. Férfi tőrben a Törekvés együttese az FTC ellen lép pástra, míg a női kardozóknál a BVSC a Honvéd csapatával találkozik a döntőben. 
A férfi tőrözők csapatversenyében az egyik ágról a Törekvés együttese jutott be a fináléba. A Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Mihályi Andor és Frűhauf Benjamin alkotta kvartett a döntőben a Ferencváros csapata ellen lép pástra a magyar bajnoki címért. Dósa Dániel pénteken egyéniben már győzött, és csapatban is fel szeretne állni a dobogó legfelső fokára.
Ezzel a csapattal világkupákon is más nemzetek válogatottjai ellen vívunk, és jól vívunk és nyerünk is, szóval papíron könnyűnek kell lennie, viszont azt el kell mondani, hogy a Fradinak a csapatszelleme az nagyon sokat számít egy ilyen mérkőzésen. Nagyon jól buzdítják egymást, nagyon hangosak, nagyon nagy a szurkolótáboruk. Szóval, úgy gondolom, hogy meg fogunk küzdeni velük. Nem lesz egy egyszerű asszó, de ha odafigyelünk és koncentrálunk, akkor érvényesülnie kéne a papírformának
- nyilatkozta az Echo Tv-nek Dósa Dániel.
 
A női kardozóknál a Pusztai Lizával felálló BVSC a Honvéd csapatával találkozik a döntőben,
míg ugyan ebben a fegyvernemben a férfiaknál a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áront is a sorai közt tudó Vasas az MTK-val csap össze a fináléban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ