Cropped landscape
Sport
Hazai pályán győzött a Borussia Dortmund
2018-12-2212:02
Dortmundi győzelem született az év utolsó Bundesliga-forduló nyitómérkőzésén. A tabella élén álló együttes így minimum hat pontos előnnyel vonulhat a karácsonyi szünetre.
A Bundesliga éllovasa hazai pályán fogadta a második helyen álló Mönchengladbach csapatát. Bár a sárga mezben játszó dortmundiak a 34. percben sérülés miatt elveszítették házi gólkirályukat, Paco Alcácert, a helyére beállt Mario Götze a 42. percben remek gólpasszt adott, amelyet a fiatal Jadon Sancho értékesített, éles szögből a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát. Még az első félidőben egyenlített a Mönchengladbach, Christoph Kramer találatánál hiába reklamáltak kezezést a hazaiak, a játékvezető megadta a gólt.
 
A második félidőben aztán újra Götze villogott, újabb gólpassza után Marcus Reus közvetlen közelről talált a vendégcsapat kapujába. Bár Reus később szabadrúgásból a kapufát is eltalálta, az eredmény maradt a 2-1.
 
Győzelmével a Borussia Dortmund kilenc ponttal vezeti a tabellát, és még akkor is legalább hat pontos előnye marad, ha délután a Bayern München nyerni tud a Frankfurt otthonában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ