Cropped landscape
Sport
Pusztai Liza a magyar bajnok
2018-12-2119:52
törvívás
Az egyéni döntőket rendezték a vívók országos bajnokságán. Hatalmas csatában Pusztai Liza nyerte a női kardozók fináléját. Az ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó a világbajnoki bronzérmes Márton Annát győzte le a döntőben. A férfi kardozók között az olimpiai bajnok Szilágyi Áron diadalmaskodott. 
Sikítás és boldogság. Így ünnepelte Pusztai Liza a döntőn aratott győzelmét. A sokak által legjobban várt finálé végig szoros volt. 13-13 után viszont már csak az ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó szerzett tust, így ő lett a magyar bajnok.
A ranglista alapján is mi ketten vagyunk most az országban az első kettő, és ez így pont jól jött ki szerintem. Őszintén szólva úgy álltam fel erre a döntőre, hogy aki a legjobban koncentrál a kettőnk közül, az fog nyerni, és szerencsére most sikerült nekem tényleg az elejétől a végéig koncentrálnom, pedig ez nem mindig jellemző rám, de most sikerült és be is jött
- nyilatkozta riporterünknek Pusztai Liza Európa-bajnoki bronzérmes kardvívó. 
 
Pusztai Liza tehát magyar bajnoki címmel zárta az évet, akit január elején már a junior világkupán láthatjuk Budapesten. Az országos bajnokság szombaton a csapatversennyel ér véget. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ