Cropped landscape
Sport
Döntős a Real Madrid a klub vb-n
2018-12-2013:54
Bejutott a Real Madrid a labdarúgó klub-világbajnokság döntőjébe. Az Egyesült Arab Emírségekben zajló torna elődöntőjében a spanyolok 3-1-re győzték le a japán Kasima Antlerst Gareth Bale három góljával. Az al-Ain elleni finálét szombaton játsszák.
Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Real Madrid irányította a mérkőzést, az első gólra azonban egészen a 44. percig kellett várni. Ekkor Gareth Bale kapta vissza a labdát egy kényszerítő után Marcelótól a 16-oson belül, majd lőtt a hosszú alsó sarokba.
A fordulás után pedig el is döntötte a továbbjutás kérdését a 13-szoros Bajnokok Ligája győztes együttes. Az 53. percben Bale használta ki Shuto hibáját, és lőtt az üres kapuba. Két perccel később pedig ismét a walesi talált be, aki ismét Marcelo passzát követően volt eredményes. A Kasimának ugyan a 78. percben összejött a szépítés, de összességében magabiztos, 3-1-es győzelemmel jutott a Real a klub-vb döntőjébe.
Nyilván örülök és nagyszerű dolog, hogy gólokat lőttem, de ahogy mindig is mondtam, a legfontosabb, hogy segíteni tudjam a csapatot. Bejutottunk a döntőbe és innentől csak az számít, hogy meg is nyerjük azt
- mondta a mesterhármast jegyző Bale.

A királyi gárdára a döntőben a házigazda al-Ain együttese vár majd. A finálét szombaton, magyar idő szerint 17 óra 30 perctől rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ