Cropped landscape
Sport
Véget ért a Bajnokok Ligája csoportköre
2018-12-1313:57
Véget ért a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. Az utolsó játéknapra is maradtak izgalmak, végül a legjobb 16 között hét ország csapatai képviseltetik majd magukat. 
Anglia 4, Spanyolország és Németország 3-3, Francia- és Olaszország 2-2, Hollandia és Portugália pedig 1-1 csapatot ad Európa legjobb 16-ja közé a Bajnokok Ligájában. A szerdai játéknapon 8 mérkőzést rendeztek.
 
Az E-csoportban a Benfica 1-0-ra verte az AEK Athént, míg a csoportelsőségért az Ajax és a Bayern München játszott. A 3-3-as végeredmény a németeknek kedvezett.
 
Az F jelű négyesben: Manchester City-Hoffenheim 2-1, és a második továbbjutó helyért Sahtar Donyeck-Olympique Lyon 1-1, ezzel a francia csapat maradt versenyben a BL-ben. A G kvartettben a Real és a Róma már korábban továbbjutott, a kiesők viszont alaposan kitettek magukért:
 
Plzen-AS Roma 2-1 és Real Madrid-CSZKA Moszkva 0-3. A H csoportban is kikaptak a továbbjutó: Valencia-Manchester United 2-1, valamint Young Boys-Juventus szintén 2-1.
 
A címvédő Real Madrid ezzel az eredménnyel története legsúlyosabb vereségét szenvedte el hazai pályán.
Az első 35 percben nagyon jól játszottunk, azonban gólt nem tudtunk szerezni, mert pontatlanok voltunk a kapu előtt. A bekapott gólra, vagyis gólokra, mert közel voltak egymáshoz, nem reagáltunk valami jól, és nem is tudtunk jól játszani aztán. Sajnos vereséget szenvedtünk, ami azt jelenti, hogy másképp kell a dolgokat csinálnunk
- mondta Santiago Solari, a Real Madrid trénere.
 
A következő kör sorsolását december 17-én, délben tartják meg Nyonban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ