Cropped landscape
Kultúra
Hiánypótló könyv jelent meg a kultúrharcról
2018-12-0606:54
Megjelent Bayer Zsolt és Szakács Árpád közös kötete, A kultúra diktatúrája, amelyet szerdán a Polgárok Házában Gajdics Ottó mutatott be. A kötetben egyebek mellett olyan húsba vágó kérdésekre keresik a választ, mint hogy valóban diktatúrát épített-e ki a Fidesz a magyar kultúrában az elmúlt években, és vajon igaz-e, hogy ellehetetlenítették a balliberális oldalhoz kötődő értelmiséget. 
A kultúrkampfról megjelent cikkek nagy port kavartak a hazai közéletben, a Szakács Árpád és Bayer Zsolt nevével fémjelzett leleplező írások mostantól már könyv formában is elérhetők. A tényfeltáró kötet A kultúra diktatúrája címmel jelent meg, és tegnap kora este, a Polgárok Házában Gajdics Ottó, a Magyar Idők és a Karc FM főszerkesztője mutatta be.

Az ismert médiaszakember köszöntőjében hangsúlyozta: a kötet hiánypótló, és mindkét szerző fontos missziót vállalt, akiknek zsenialitása abban rejlik, hogy az egyébként bárki által hozzáférhető információkból egységes képet rajzoltak ki. A főszerkesztő arról is beszélt, hogy ő maga még Kálomista Gáborral a Hír TV Páholy című műsorában kezdte feltárni a kultúrában rejlő visszásságokat.

Szakács Árpád elmondta: cikksorozatában azt bizonyította be, hogy miközben a balliberális kulturális világ kirekesztésről, elnyomásról beszél, aközben ők azok, akik ezt megteszik. Sőt kisajátították a kultúrát, a művészetet azért, hogy politikai célokat próbáljanak elérni. Ezzel magát a kultúrát húzzák le a politikai mocsárba – tette hozzá.

A szerző szerint tételesen sikerült kimutatni, hogy a mai kultúra minden területén napi szinten megjelennek a szexuális aberrációk, a homoszexualitás propagálása, a migráció elfogadásának népszerűsítése. Ezzel szemben folyamatosan provokálják a hagyományos értékeket valló intézményeket, közösségeket. Mindezt a magyar állam bőkezű támogatásából – tette hozzá.

Bayer Zsolt úgy fogalmazott: „Ez a könyv elsősorban Szakács Árpi barátom érdeme.” A publicista szerint ő az úttörő, aki először merte vállalni azt a mérhetetlenül nehéz és hálátlan feladatot, hogy nekimenjen a liberális kánonnak, ami sok-sok évtizede meghatározza ennek az országnak a kulturális arculatát, a közgondolkodást, a közízlést és persze mindenekelőtt az oktatást.

Bayer Zsolt szerint ő annyiban járult hozzá ehhez a kötethez, hogy még három évvel ezelőtt megírta ennek a történelmi részét egy hosszú publicisztikasorozatban. – E kötet ezen része az én Tűrhetetlen című sorozatom, de a jelen és e mai harc oroszlánrésze Árpié – fogalmazott Bayer Zsolt, hozzátéve, hogy „ezért egyáltalán nem irigylem”.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ