Cover
Sport
Száműzték a magyar futballcsapatokat a harmadik számú Európai-kupába?
2018-12-0508:04
Az eddiginél kedvezőtlenebb feltételek mellett szerepelhetnek a nemzetközi porondon. Az új európai kupasorozat, az Európa Liga 2 2021-es bevezetésétől kezdve csak a magyar bajnok indulhat a két eddigi kupában, a Bajnokok Ligája, illetve az Európa Liga selejtezőjében. Az ezüst- és bronzérmesek, valamint a kupagyőztesek az eddigi Európa-liga-indulás helyett csak a harmadik számú sorozatban szerepelhetnek - árulta el reggeli műsorunkban Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója. 
2021-től egy harmadik számú nemzetközi kupasorozatot indít az európai labdarúgó kluboknak - jelentette be hétvégén az európai labdarúgó-szövetség, az UEFA. Az eddigi felállás szerint a Bajnokok Ligájában 32, míg az Európa-ligában 48 csapat szerepelt. Ezentúl viszont 32-32, valamint további 32 csapat versenyezhet majd - egy egyelőre Európa-liga 2 munkanéven futó sorozatban. Bár a létszám bővül, úgy tűnik, hogy kevésbé előnyös helyzetből indulhatnak majd a magyar csapatok.
Azt már lehet tudni, hogy például a magyar ezüstérmes és magyar bronzérmes, meg kupagyőztes már eleve ebbe a versenysorozatba tud menni, a bajnok tud menni a Champions League-be és onnan az Európa-ligába, majd esetleg az Európa-liga 2-be
- mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. 

Orosz maga is részt vett a kupasorozatok átalakításának kidolgozásában, de véleménye szerint végül nem a legoptimálisabb megoldást választották. További részletek a teljes beszélgetésben megtekinthetők a lenti videóban.
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ