Cropped landscape
Sport
Vereség a nyitányon
2018-12-0119:03
Szinte végig szoros volt a mérkőzés, de a hollandok végül 3 góllal győztek Magyarország ellen a női kézilabda Európa-bajnokságon. Kim Rasmussen csapata a nyitómeccsen így 28-25-ös vereséget szenvedett.
Az első félidőben hiába szerzett vezetést a magyar válogatott Schatzl góljával, a hollandok kihasználva a magyar hibákat, fordítani tudtak. Nem volt azonban hosszú életű a holland előny, a mieink ismét vezetéshez jutottak, 8-5-nél pedig 3-mal is vezettek. Ezután viszont megint a hibák jellemezték a magyar támadójátékot, ezzel ismét egyenlíteni tudtak a sötét mezesek, végül 11-11-nél mehettek pihenni a felek.

A második játékrészben 3-ra hízott a hollandok előnye, hiába remekelt Háfra támadásban. A hullámvasútszerű forgatókönyv folytatódott, hiszen a magyarok néhány remek védekezéssel és Kovacsics góljával emberhátrányban is egyenlíteni tudtak. Az utolsó 10 percre kanyarodva rosszul cserélt a magyar együttes, így kettős emberhátrányba került, ami megpecsételte a lányok sorsát. A hollandok kihasználták az emberfórt és több góllal elléptek. A végeredmény: Hollandia - Magyarország 28-25.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ