Cropped landscape
Sport
Az olaszok ellen a Világligában
2018-11-3014:29
A női vízilabda-válogatott a Világliga selejtezőjének első körében könnyedén győzte le Franciaországot. Hétfőn viszont már komoly rangadó vár a csapatra, hiszen Olaszországban ugranak vízbe Bíró Attila tanítványai.
Az első komolyabb erőpróba vár a női vízilabda világligában a magyar válogatottra. Bíró Attila együttese hétfőn azzal az Olaszországgal csap össze, amely az első fordulóban a regnáló Európa-bajnok Hollandiát idegenben verte meg.
Azt ugye tudni kell, hogy az olasz válogatott nem csak a futballban, hanem a vízilabdában is az egyik legtaktikusabb válogatottak közé tartozik. Ezért mindenképpen egy hatalmas taktika harcot várok, ami egy komoly fizikai csatával fűszerezve úgy gondolom, hogy hasonló szintű mérkőzés lehet, mint az Európa-bajnokságon volt
- árulta el Bíró Attila szövetségi kapitány stábunknak.

A szövetségi kapitányhoz hasonlóan, a játékosok is nehéz meccsre számítanak.
Elég harcias a temperamentumuk. Ez az összes sportolójukra igaz, hogy ők azért elég vehemensek. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogyha ők ezt akarják csinálni a vízben, akkor az egy darabig biztos, hogy menni fog. Nekünk az lesz a dolgunk, hogy visszatartsuk ebben őket. Illetve hogyha jó megoldásokat választunk, akkor nekik is el lehet venni a kedvüket
- nyilatkozta Gurisatti Gréta.

Bíró Attila vasárnap jelöli ki a Veronába utazó keretét. Az Olaszország-Magyarország Világliga mérkőzést hétfőn 18 óra 30 perctől rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ