Cropped landscape
Sport
Sok sérült a Békéscsabánál
2018-11-2615:37
röplabda
A sok sérült miatt tartalékos Békéscsaba utazott Ukrajnába. A magyar bajnoki címvédő női röplabdacsapat az ukrán Juzsnyij ellen kezdi meg CEV-kupa-szereplését. 
A békéscsabai együttes a Bajnokok Ligájában nyitotta a szezont, azonban hiába játszott szoros szetteket, végül kettős vereséggel búcsúzott a lengyel Budowlani Lódzzsal szemben, így a CEV kupában folytathatja szereplését. A magyar bajnok kulcsjátékosai közül többen sérüléssel küzdöttek az elmúlt hetekben, de a csapatkapitány szerint ez még jobban összekovácsolta a csapatot.
Nagyon nehéz a dolgunk, nagyobb teher van azokon a játékosokon, akik nem sérültek. Illetve azokon is, akik sérültek, mert minél hamarabb vissza kell jönni, hiszen szükségünk van rájuk
- nyilatkozta az Echo Tv-nek Tálas Zsuzsanna, a Swietelsky-Békéscsaba csapatkapitánya.
 
Az ukrán bajnok ebben az évben is uralja a hazai pontvadászatot, eddig mind a nyolc találkozóját megnyerte. A Juzsnij rutinos nemzetközi kupaszereplőnek számít, tavaly a csabaiakhoz hasonlóan a CEV-KUPA nyolcaddöntőjében búcsúzott.
Nagyon sok helyen nagyon erősek, nagyon hatékonyak. Azon múlik majd, hogy hogyan tudjuk kezelni a legjobb támadóikat, illetve centerüket, hatástalanítani őket, hogyan tudjuk megnyitni őket. A védekezésünk hogyan fog működni, dolgoztunk az elmúlt hetekben, készültünk rájuk
- hangsúlyozta Kormos Mihály szakmai igazgató.

A párharc első mérkőzése kedden magyar idő szerint 5 órától kezdődik. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ