Cropped landscape
Sport
Szemináriummal zárult az Eb
2018-11-2516:49
Karate
Nemzetközi küzdelmi szemináriummal zárult az 5 napos karate Európa-bajnokság budapesti programja. Hat Európa- és világbajnok edző tartott edzéseket a hazai és nemzetközi résztvevőknek. 
Sikeresen lezajlott a Shinkyokushin Európa-bajnokság Budapesten. A rendezvény utolsó napján, nyílt nemzetközi szemináriummal búcsúznak a világ legjobb karatésai Magyarországtól. A Karate Világszövetég japán elnökének világbajnok fiától is tanulhattak a rendezvény résztvevői, aki nagyon élvezte, hogy itt lehetett az Eb-n.
Először láttam közvetlenül Európa-bajnokságot, nagyon erős és magas színvonalú verseny volt. Technikailag, gyorsaságban és lélekben is nagyon erősek voltak a versenyzők. Nagyon meghatott, hogy én is itt lehettem
- mondta Midori Cujosi, karate KWU világbajnok.
 
A szervezőbizottság vezetője, Kalmár Árpád is elégedett volt a rendezvénnyel és a magyar csapat szereplésével is.
Igyekeztünk helyt állni, az eredmények szempontjából szinte a legeredményesebb, tehát rengeteg arany-, ezüst-, bronzérem született a magyar csapatban. Úgy gondolom, az éremtáblázat elején végeztünk
– mondta Kalmár Árpád, a Magyar Karate Szövetség alelnöke.
 
A zárónapnak egy híres hiányzója is akadt, a karate-fenegyerek Chuck Norris, minden vágyakozás ellenére, végül mégsem látogatta meg a szemináriumot.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ