Cropped landscape
Sport
Halász és Márton az év atlétája
2018-11-2322:08
Az Eb-bronzérmes kalapácsvető, Halász Bence és a fedett pályás világbajnok súlylökő Márton Anita lett az Év atlétája. A magyar szövetség az új Hidegkuti-stadionban rendezett évzárón ismerte el a sportág 2018-as hazai legjobbjait. 
A Magyar Atlétikai Szövetség éves díjátadó gáláján átadták az év legjobb atlétáinak és edzőinek járó díjakat. A szövetség elnöke, Gyulai Miklós szerint eredményes évet zárt a magyar atlétika.
Azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk. Hiszen ez az esztendő is hozott kiváló eredményeket. Tűntek fel új tehetségek, akikre azt gondolom, számíthatunk majd a következő esztendőben
– mondta Gyulai Miklós.
 
Az év legjobb felnőtt férfi atlétájának az idei Európa-bajnokságon kalapácsvetésben bronzérmet nyerő Halász Bencét választották meg.
Akkora lépcsőfokot sikerült meglépnem, ami most már tényleg berepített engem a felnőtt világ élvonalába. És remélem, hogy ezt meghaladva még följebb tudok jutni majd a következő esztendőben, és akkor lehetek igazán boldog.
A nőknél a magyar atlétika első világbajnoki címét fedett pályán megnyerő súlylökő, Márton Anita nyerte el az elismerést.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ